Уреди за GSM заглушаване и усилване на WiFi сигнал

>> четвъртък, 28 март 2013 г.

Един от най-удобните уреди, които може да намерите в различните шпионски магазини е този за GSM заглушаване. Той блокира всеки сигнал от сателитите на мобилните оператори и не позволява да се получават входящи обаждания, както и да се правят изходящи такива. Перфектно средство за една усамотена почивка, когато не желаете да си оставяте телефона  у дома, но и не искате да е постоянно включен. Много добро средство и за съсредоточаване. В нашата страна няма такава практика, но има западноевропейски страни, които разрешават използването на уредите за GSM заглушаване на обществени места, като училища, библиотеки, банки или музеи.

На другия край стои средство за усилване на сигнала, който позволява да увеличите покритието на Вашата безжична мрежа. Има изключително лесен монтаж, без никакъв софтуер - включвате приложения кабел на мястото на антената на Вашия безжичен рутер, а от другата страна на усилвателя включвате антенната от комплекта.

По този начин вече имате по-голям обхват. Поддържа 802.11 b/g стандарт. Технически характеристики: Работна честота - 2400-2500 MHz Входен сигнал - 0-15 dbm Изходна мощност - 1W Захранване - адаптер 220V АС/5V DC Тегло - 145 г. Размери - 7.8х5.6х2.9 мм