Заглушете нахалниците около вас или пък някой, който ви следи

>> сряда, 30 март 2011 г.


Лесно е да прекъснете нечий досаден разговор. Ако сте по-нахални може просто да бутнете разговарящият, така че да си изпусне телефона. Така със сигурност той или тя ще приключи с разговора. Разбира има и малки рискове, като например да получите един тупаник за прекъсването. Ако не ви се занимава с такива селски прояви, може да направите нещата много по-интелигентно и най-вече…да гледате сеир. Нещо, в което сме много добри. 

Обичате да ходите в близкото кафе, но от седмица насам се е настанила там и една госпожа, която рано-рано бърза да уведоми цялата рода и всички приятелки за това какво е правила снощи, с кого, къде и какво й е купил. Вас ви цепи главата, защото снощи приключихте особено спешен доклад и на практика сте си легнали към три. Не ви носи още главата. Как ви се иска да идете и…Не, по-добре си постойте на мястото, извадете кутията с цигари, отворете и…изведнъж връзката се разпадна. Госпожата започва да върти глава насам-натам и да пита и другите клиенти дали има обхват, но явно всеки е пострадал, даже и вие. Сигурно правят нещо отговаряте. Тези проклети мобилни оператори, никога не можете да говорите, когато имате нужда, нали?

Никой обаче не видя, че в действителност кутията, която извадихте не беше кутия с цигари, а замаскиран gsm заглушител. Колко удобно. Така може да се разхождате навсякъде и когато не ви харесва да ползвате вашето устройство за gsm заглушаване, та ако не се усетят сами дразнителите, вие по един по-свише начин да им напомните, че малко прекаляват.
Всеки може да си закупи такова устройство, и аз горещо ви го препоръчвам, ако често ставате свидетели на прекалено шумни разговори в автобуса,  метрото, трамвая или на друго обществено място, където по принцип хората не са се събрали да си говорят по телефоните. Такива устройства се ползват също така в големи сгради – като кина, музеи, библиотеки и др., където не е позволено да говорите по телефона си, за да не смущавате околните.  

Как работи устройството за gsm заглушаване? Ами то просто се включва на честота, на която работят всички мобилни оператори, и не позволява телефона да направи връзка. Не поврежда телефоните, не се притеснявайте, но пък за момента ви спасява от главоболие и нерви, които може да се предизвикат от някой ненужно дочут разговор. Всеки един такъв заглушител може да заглуши всички видове телефони, даже и wireless, което значи, че може да падне жертва и някой невинен лаптоп с wireless интернет. 

Радиусът на заглушаване зависи от това с колко антени разполага уреда, колкото повече – толкова повече. Когато го изключите, телефоните пак си работят, и всички са живи и здрави.