С какво да се съобразим преди да си закупим устройство за gsm заглушаване

>> четвъртък, 9 юни 2011 г.


Устройствата за gsm заглушаване са страхотни джаджи, които могат да ни бъдат от голяма полза. Все пак обаче, преди да пристъпите към реална покупка, трябва да се съобразите с няколко основни неща и преди всичко да ги разберете, за да не се получат различни недоразумения. Най-важното нещо, за което трябва да помислите преди да купите заглушител, е да решите за какво ще го използвате. Тъй като има различни радио честоти, всеки един заглушител е съобразен с това, и повечето поддържат няколко честоти. Но има и такива, като портативните, които блокират само 2 или 3 честоти. В някои случаи, когато решите да блокирате нечий gsm, това е достатъчно. Но ако искате да правите повече от gsm заглушаване, ще трябва да си потърсите някой от по-мощните, които са с по-голям обхват и освен това заглушават Wi-Fi и GPS сигнал. Даже те носят точно името gps заглушители, само че не блокират само сигнала на gps-те, а и всички останали радио честоти.

Друга важна точка от вашият план за съобразяване с обстоятелствата, е да се допитате до закона и да видите, дали изобщо имате право да ползвате тези устройства. Например в някои страни е законно да го притежавате, но е незаконно да го ползвате на обществени места, понеже може да блокирате различните радиостанции и комуникациите на такива институции като полицията например. Вероятно можем да обобщим, че ако искате да го ползвате за съседа, няма кой да ви търси отговорност. Излезете ли обаче на обществено място, и то не в кварталното кафе, нещата стават малко по-сложни.

И третата важна част е да разберете как точно действа самото устройство за gsm заглушаване или пък за Wi-Fi. И по-точно района, който покрива, на кои честоти работи. Портативните заглушители например са достатъчно силни да покрият една или няколко стаи, но за по-голямо покритие ще ви трябва по-мощно устройство.