Разберете тайни с подслушвателни устройства и се защитете с устройство за gsm заглушаване

>> сряда, 27 юли 2011 г.


За да бъде винаги подготвен един детектив, или просто някой, който иска малко спокойствие, то ще му са необходими малко технически средства. Като например подслушвателно устройство и такова за gsm заглушаване.  Едното, за да може да се улови всеки разговор, който може да е от значение за вас, а другото – за да се предпазите самите вие от подслушване или просто от възможност да ви досаждат с телефонни разговори. Имайте предвид, че уреда за gsm заглушаване ще заглуши и вашият мобилен телефон, така че не само, че ще попречите на другите да говорят, но и вие няма да можете. Което от една страна е добре, защото никой няма да може да ви подслуша. А в същото време самите вие може да направите едно разследване, като подслушате някой важен за вас разговор.

Как работят двете устройства? Устройството за подслушване може да е обикновен бръмбар с приемник или софтуер. Ако обаче е бръмбар няма да може да подслушате разговори по мобилен телефон. Софтуера от своя страна се инсталира лесно и се използва също толкова лесно. Освен това е абсолютно незабележим от собственика на мобилния телефон, на който е инстралиран.

Устройствата за gsm подслушване от своя страна са физически устройства, които заглушават всеки радио сигнал в радиуса, определен от производителя. Но в повечето случаи под радио сигнал се има предвид или само gsm мрежата или gps мрежата. Останалите уреди, като радио не се влияят от вълните на това устройство.